Fange Krabber

 

Fange Krabber

Hvem kan ikke huske, hvor sjovt det er at fange krabber fra bådebroen. Alle bliver grebet af det, også forældrene. Krabber kan fiskes fra badebroen, bådebroen, de store sten der bruges til bølgebrydere osv. Man tager et stykke snor med en tøjklemme i enden. Så finde man en musling eller lignende, knuser den, og lader tøjklemmen holde den. Der går ikke lang tid, før sådan en lækkerbisken får tiltrukket en krabbe. Har krabben først grebet muslingen, så kan man lige så stille trække den op af vanden og ned i spanden. Det er en børneleg eller aktivitet som børnene kan få rigtig rigtig lang tid til at gå med, men husk nu at holde øje med dem. Især de helt små. Og hvis det er fra en badebro eller bådebro, så husk at give dem en redningsvest på. Det er ikke nok, at de kan svømme. De slår sig, når de falder i, og så kan de ikke svømme!

 

Forberedelse

Man skal bruge noget snor, en tøjklemme og en spand til fangsten. Derudover bør man huske en redningsvest.

 

Variationer

Man kan evt også medbringe et lille fiskenet, så man kan fange andre ting. Når man kommer hjem, kan man så prøve at finde ud af hvad det var man havde fanget. Ved du f.eks hvordan man ser forskel på en han og en hun krabbe?

I den udvidede version bruger man en pind eller en fiskestang. På den måde kan man komme lidt længere ud. Men den er svær at styre for de mindre børn. Det bliver ret farligt at gå forbi dem

 

Under legen

Hold øje med børnene. Når legen er slut, så slip krabberne løs. Det er rigtig sjovt at se dem spæne rundt på broen og tilbage i vandet. Og så kan man jo fange dem igen.

 

 

 

 

Tilpasset søgning