Dryppe stearinlys

 

Dryppe stearin billeder

Man tager en kop, halvt fyldt op med vand. Når man så tager et stearinlys og drypper ned i vandet, så bliver det til små stearin perler. Drypper man mere kan man få perlerne til at hænge sammen, og på den måde kan kan lave små billeder. Det er en hyggelig stille indendørsleg der opøver koncentrationsevnen. Samtidig lærer børnene at omgås ild.

Når stearin billedet er færdigt, så hænger det sikkert fast i kanten af koppen, men det kommer normalt let løs, hvis man trykker lidt i kanten.

 

Forberedelse

Man skal bruge stearinlys i forskellige farver. Det behøver ikke at være hele lys. Man kan bare gemme stumperne, når man skifter i lysestagerne. Derudover skal man bruge en kop eller et glas med vand i

 

Variationer

Tegn forskellige billeder, motiver, mønstre. Altsammen i forskellige farver.

Prøv at dryppe hvid steain på en figur i et Anders And blad. (Det skal være et med glatte sider). Når man så tager stearinen af, så følger noget af farven fra Anders And bladet med, og man ser pludselig motivet spejlvendt. Efter lidt øvelse, kan man lave sine egne Anders And figurer, som man så kan lege videre med.

 

Under legen

Hold øje med børnene, der er jo ild i lysene. Man kan evt. have et ekstra lys tændt. Det kan man så bruge til at tænde lysestumperne med. På den måde undgår man tændstikker lighter eller lignende.

 

 

 

 

Tilpasset søgning