Lær tabeller på sjov måde

 

Lær tabeller

Hmm, tabellerne skal jo læres, så de kan lige så godt leges ind. Denne metode er måske lidt kontroversiel, men den virker! Lov barnet en is til dessert, hvis det kan svare rigtigt på 5 gange stykker i træk. Og lad bare barnet få så mange forsøg det vil. For det giver øvelse, og det er øvelse der skal til. Som forældre må man så bare bide i det sure æble. Men, på den anden side, hvad betyder is i nogle uger, hvis barnet her efter kan sine tabeller?

Et godt tidspunkt at øve det på, er under eller lige efter aftensmaden. Og det er min erfaring, at når barnet først har vundet et par gange, så efterspørger de selv øvelsen. Det handler bare om at lade dem vinde de første par gange. Sæt herefter kravene op, efterhånden som de bliver bedre.

Nogle børn kan ikke lære tabeller på denne måde. Med det kan de til gengæld på denne: Anderledes Tabeltræning .

 

Forberedelse

Der er ingen forberedelse. Det skulle da lige være, hvis man ikke kan tabellerne selv ;-)

 

Variationer

Legen kan varieres på mange måder. I starten kan man tage tabellerne en af gangen. Nogle af dem er sværere end andre. Herefter kan man øge sværhedsgraden ved at stille gange stykkerne frit i flere eller alle tabellerne. Man kan også øve tabellerne som remser. Se f.eks Lær Tabellerne 2. Endelig kan man gøre det omvendt, ved at give dem et tal, og så bede dem finde 2 tal, der ganget sammen giver dette resultat. Det øger igen sværhedsgraden.

Husk, der er dig der stiller reglerne, og de skal nok justeres undervejs, som barnet bliver bedre. Sørg for at der både er nemme og svære spørgsmål. Og lad dem så vinde hver gang, så længe sværhedsgraden øges.

 

Under legen

Mærk efter om barnet taber interessen. Lad være med at presse.

 

 

 

 

Tilpasset søgning