Syvkabale regler

 

Syvkabale regler

Syvkabalens regler er meget enkle. Der spilles med 52 kort. Man starter med at lægge kortene op i 7 stakke ved siden af hinanden. Fra venstre består den første stak af 1 kort. Den næste af 2 kort, og så fremdeles, indtil den 7 stak, der er på 7 kort. Alle kortene vender med billedsiden nedad, undtagen det øverste kort i hver bunke, som har billedsiden opad.

Målet i syvkabale er at samle kortene i 4 separerede bunker fra es til konge. Undervejs må man flytte kort fra en bunke til en anden, her gælder der følgende regler: Man må kun lægge et rødt kort på et sort og omvendt. Man må kun lægge kortene i faldende rækkefølge, dvs en 8'er oven på en 9'er.

Man må gerne flytte hele serier, men ikke kort, som ikke er er ordnede, dvs i serier.

Får man flyttet alle kort (med billedsiden opad) i en bunke, må man vende det næste kort i bunken. Er der ikke flere kort i bunken, må man flytte en serie startende med en konge ned på den tomme plads.

De kort man ikke har brugt til bunkerne, bruges som hjælpekort. I syvkabale er der er der forskellige regler for hvordan disse bruges. Med de hårde regler, må man bladre igennem denne bunke på følgende måde: Man tæller 3 kort af og vender om i en bunke, så man kun kan se det øverste. Hvis man kan bruge det øverste, må man også bruge det næste, indtil man ikke kan bruge flere, hvorefter man tager endnu 3 kort af. Sådan bladrer man bunken igennem, indtil der ikke er flere kort. Så tager man bunken op, og bladrer den igennem igen. Man må kun gå bunken igennem 3 gange. Men reglerne for hvordan man bladrer igennem bunken, kan man selvfølgelig selv bestemme.

Spil Syvkabale online gratis her

Spil syvkabale online gratis her, for at øve regler mm. Der findes mange andre steder, hvor man kan spille syvkabale online gratis.


 

 

 

 

Tilpasset søgning