Hyldeblomstsaft Opskrift

 

Farmors opskrift på Hyldeblomstsaft. Omkring midt i juni blomstrer hylden, og så er det tid til at lave hyldeblomstsaft. Børn elsker jo saft, og her kan de få den helt uden konserveringsmidler.

 

Hyldeblomstsaft Opskrift

Skyl hyldeblomstskærmene forsigtigt og klip alt det grønne af. Skær citronerne i tynde skiver og læg hyldeblomster og citronskiver lagvis i en stor skål. Kog vand og sukker i en gryde, til sukkeret er smeltet, og hæld det over hyldeblomsterne i skålen. Lad det trække 4-5 dage i køleskabet, og si så saften igennem et saftklæde eller viskestykke.

Saften skal blandes ca 1:4, men prøv dig lidt frem. Prøv den også med danskvand, så bliver den meget forfriskende.

 

Ingredienser:
50stkHyldeblomstskærme
3stk Økologiske (ikke sprøjtede) citroner
2kg Sukker
2L Vand

 

Opbevaring af hyldeblomstsaft

Hvis du får lavet for meget saft, så kan det hældes på atamon skyllede flasker. På den måde kan det holde sig længe. Men hyldeblomstsaft kan også fryses. Det er nok den nemmeste måde at undgå, at saften bliver dårlig. Med børn i huset, holder saften alligevel ikke længe, men hvis den skal opbevares i længere tid, så se også den avancerede Opskrift På Hyldeblomstsaft

 

Kan hyldeblomster fryses?

Ja, hyldeblomster kan godt fryses. Men de bliver nemt lidt smattede af det. Derfor er det en god ide at fjerne alt det grønne, allerede inden de fryses. På den måde kan de bare hældes direkte ud af posen, når der senere skal laves saft.

 

 

 

 

Tilpasset søgning