Halloween 2012

 

Hvad er Halloween

Halloween, Allehelgensaften, er aftenen før Allehelgensdag, og det er altid 31. oktober. I år 2012 er dette på en onsdag.

 

 

Uhyggelige Græskar med lys i

Det er efterhånden også blevet tradition at lave uhyggelige græskarhoveder til Halloween i Danmark. Og det er jo egentlig meget hyggeligt at kigge ud på, når det er mørkt og koldt udenfor.

Selve processen med at lave græskarhovederne er også en mulighed for at have en hyggelig stund sammen med børnene. Op til Halloween kan man i de store supermarkeder købe specielt plastic værktøj til udhulningen, så de mindste børn ikke skærer sig på skarpe knive. De fleste børn skærer et ansigt i græskaret, og her er det en god ide at få dem til at tegne det på græskaret først. Når tegningen er færdig skæres toppen af. Lav evt. et hak i låget, så du kan se hvordan det skal vende. Herefter starter udhulningen. Hvis du vil bruge noget af indmaden til snacks, suppe, kager eller lignende, så læs lige opskrifterne igennem inden udhulningen startes.

Det er en god ide at sørge for, at bunden inden i græskaret er plant, så fyrfadslysene kan stå ordentligt deri. Man kan med fordel sætte 2-3 fyrfadslys i, så der er mere lys.

 

 

Opskrifter

Der kan laves mange gode ting, af det der graves ud af græskarene. Her er 2 nemme opskrifter: Den første er på en snack: Saltede Græskarkerner. Den plejer at vække begejstring hos både børn og voksne. Den anden er på Græskarsuppe. Der findes også mange opskrifter på Græskarkage.

 

 

 

 

Tilpasset søgning