Papmache Opskrift

 

Vi har allesammen leget med papmache engang i en fjern formningstime i skolen. Papmache er strimler eller stykker af avispapir dyppet i tapetklister. Papmache er et rigtigt godt materiale til at forme forskellige figurer.

 

Papmache Opskrift

Tapetklister, rørt op i en balje eller spand

Aviser, revet i strimler eller stykker, alt efter hvad du vil lave

 

Papmache Opskrift - alternativ

Hvis det er søndag, og du ikke lige kan få fat i tapetklister, så kan mel klister også bruges:

2 dl mel

3 dl vand

Bland mel og vand, til det er helt fri for klumper, og brug det i stedet for tapetklister

 

Hvad kan man lave med papmache

Det er kun fantasien der sætter grænserne for hvad der kan laves. Som første ide, kan man lave en sparebøsse gris. Til det skal du bruge en ballon og en æggebakke. Pust ballonen op. Avispapiret dyppes i tapetklisteret og limes fast rundt om ballonen. Lav 4-6 lag, og forsøg at glatte papiret så meget ud som muligt. (Det kan være en fordel at lægge papiret lidt i blød i tapetklisteret). Brug æggebakken til at lave ben og tryne. Når grisen er færdig, skal den tørre i en dags tid, til den er helt tør og hård.

Hvis du laver store figurer eller mange lag, kan du med fordel lade papmacheen tørre ind i mellem. Hvis du gør det, så læg husholdningsfilm over baljen med tapetklister, så kan den godt holde sig nogle dage.

Når grisen er tør, skæres et hul til pengene. Hvis den skal males, så kan man godt gøre det med vandfarve. Fordelen ved vandfarve er, at børnene kan sidde med det selv, men resultatet er ikke helt i top. Det er bedre at bruge hoppymaling eller lignende.

Man kan også lave en maske. Grund masken laves over en ballon. Når den er tør, skæres den midt igennem af en voksen. Nu skærer man ud til øjne og mund, og kan så fortsætte med udformningen.

Bliver man mere øvet, kan man lave figurer, dyr eller lignende af ståltrådsnet, som man så kan forme papmacheen over. Med øvelse kan man gøre overfladen helt glat, og lave nogle meget flotte, lette og billige konstruntioner. Prøv selv, når nu børnene alligevel er igang.

Tapetklister kan du købe hos farvehandleren eller på tømmerhandlen. Man kan købe tapetklister baseret på forskellige materialer. Hvis din papmache skal gemmes i længere tid, så brug tapetklister baseret på methylcellulose. Det er udvundet af nåletræer, er derfor vegetabilsk, og rådner ikke så nemt som andre typer.

 

 

 

 

Tilpasset søgning