Hvad er der i kassen

 

Hvad er der i kassen

Dette er en leg der egner sig godt til børnefødselsdagen. Tag 3 papkasser, skær et rundt hul i siden af dem, akkurat stort nok til at børnene lige kan få en hånd igennem det. Med hånden skal børnene nu gætte hvad der er inde i kassen. Og hvad kan det så være? Tjaa, følgende er prøvet med succes:

 • En blød bamse
 • En skål med kogt spaghetti der er olieret lidt
 • En rødspætte
 • Hundelort: Form en hundelort af Nutella. Når de har mærket lidt på den, og ikke kan gætte hvad det er. Bed dem så tage hånden ud og se på deres fingre. Spørg dem så, om de tør lugte til deres fingre.
 • Dræbersnegle: Bland lidt cola og lidt appelsinvand og gør det stivt med husblas. Skær det så ud i stænger, og læg det i en skål. Når legen er slut, og de skal se hvad der var deri, så tag hurtigt en op af kassen, sig det er en dræbersnegl, og put den i munden og spis den. Vent på børnenes reaktion ...
 • En skål med kogt spaghetti der er olieret lidt
 • Børnene synes det er helt vildt at skulle putte hånden ind i kassen, uden at se hvad der er deri. Nogle af børnene skal også overtales en smule, men bagefter har de allesammen sejrs smilet på, fordi de gjorde det. Og det er i virkeligheden moralen i denne leg, at børnene overvinder sig selv, og prøver noget, som de i virkeligheden er lidt utrygge ved. Og kommer sejrsrigt ud af det vel at mærke. Man kan eventuelt have fødselsdagsbarnet til at stå ved siden af, for at berolige de mest tvivlende. Men ellers virker det bedst, ved at alle kommer alene ind og prøver. De skal have lov til at få ro, til at overvinde deres usikkerhed. Man kan så skrive ned hvilke kasser de enkelte gætter, og dermed gøre det til en konkurrence. Dem der har prøvet, skal selvfølgelig ind i et andet rum bagefter

  3 kasser er normalt nok. Det tager 1-2 minutter pr stk, og hvis der er 10 der skal prøve, så går tiden hurtigt. Sørg for at starte med en ting der ikke er alt for "farlig"

   

   

  Forberedelse

  Kasserne og det der skal i, skal forberedes

   

   

  Variationer

   

   

  Under legen

  Der skal en voksen til at styre legen. Eventuelt skal der også en voksen til at holde de ventende i skak.

   

   

   

   

  Tilpasset søgning