Tegn dit eget Selvportræt 1

 

Tegn dit eget Selvportræt

Børn elsker at tegne, og der findes flere måder, hvorpå børnene kan tegne deres eget selvportræt. Tag f.eks en boardmarker (de tuscher man bruger til at tegne på whiteboards med, hvorefter det kan viskes ud igen). Lad så barnet stille sig foran et spejl, og lad det tegne sig selv på spejlet. Hvis man har et spejl det går helt ned til gulvet, kan barnet tegne sig selv i hel figur. Men i starten er det nok, bare at tegne ansigtet efter. Det virker bedst at gå helt tæt på spejlet. En afstand på ca 30 cm fungerer godt. Når man er så tæt på, er det svært at bruge begge øjne. Det anbefales derfor at holde det ene øje lukket, mens man tegner. Start med at tegne ansigtsformen, dernæst ører, øjne, næse osv. Når man har prøvet det et par gange, så bliver tegningen faktisk ret vellignende.

Spejlet kan nemt tørres rent bagefter med et stykke køkkenrulle. Hvis tuschen får lov at sidde i flere måneder, er den ikke så nem at tørre af direkte. Det løses, ved først at tørre over med køkkenrulle med lidt sprit på. På den måde tværes farven ud. Herefter kan det fjernes med et nyt stykke køkkenrulle fugtet med lidt vand.

 

 

Forberedelse

Der skal bruges et spejl og en boardmarker.

 

 

Variationer

Hvis spejlet går helt ned til gulvet, kan man tegne sig selv i hel figur. Portrættegningen kan gøres til en familie aktivitet, hvor alle i familien tegner deres portræt på spejlet. Den form for aktivitet kan børn godt lide, da det viser fællesskab. Man kan bruge tuscher i forskellige farver, så man også kan farvelægge portrættet.

Se også Tegn dit eget Selvportræt 2

 

 

Under legen

Børnene skal have en alder, hvor de ikke finder på at tegne på alt muligt andet. Selv da, skal de nok kun have 1 tusch, hvis de skal være alene med det.

Det er bedst, at det er en voksen der tørrer spejlet af bagefter. Det skulle nødigt knække, og farven skal heller ikke tørres ud på rammen.

 

 

 

 

Tilpasset søgning