Tabeltræning

 

Lær tabeller

Lær en hvilken som helst tabel på 10 minutter! Lyder det for godt til at være sandt, så læs videre her. Jeg har allerede præsenteret 2 andre forslag til at øve tabeller: Lær Tabellerne 1 samt Lær Tabellerne 2. De er gode, hvis man lærer ved det der normalt opfattes som traditionel undervisning. Men siden du er kommert herind, så er det sikkert fordi dette ikke virker for dit barn. Prøv derfor istedet denne metode. Min nevø påstod, at han kunne lære min søn (7 år - 1. klasse) en hvilken som helst tabel på 10 min. Jeg bad ham så om at lære ham 9-tabellen, satte 60 kr på højkant ... og tabte. Metoden:

Skriv tabellen ned på et stykke papir. Bed så barnet om at skrive 10 sedler med et af tallene på hver. Tallene lægges i nummerorden, og nu skal barnet "gå en tur" igennem huset. På turen skal barnet selv klistre sedlerne på forskellige ting. F.eks første seddel på køkkenbordet, anden seddel på døren ind til stuen osv. Det er vigtigt, at man undervejs siger tallet samt den ting det sættes på. Når alle sedler er sat op, går barnet selv turen igennem alene, evt flere gange, indtil tabellen sidder. Og så er I parat til "prøven". Der er næsten altid et af tallene der volder besvær. Det er "Den Svære". Kald den præcis det, for når så barnet et par gange er gået istå på den, ja så er den ikke svær længere. For så husker de bare, at den svære er jo netop ...

Jeg var spændt på hvor længe den ville blive husket. Jeg hørte ham lige efter, 2 timer senere, dagen efter og 1 uge efter. Alle gange kom den korrekt og uden tøven overhovedet. Så hørte jeg ham igen efter 3 måneder. Her havde han 1 fejl, og gik kort istå et enkelt sted, og vi har ikke snakket om det i den mellemliggende periode. Det var igen en overraskelse. På denne måde kan han også gangestykkerne. 9 gange 7 er jo bare den 7. ting i 9-tabel turen. Den tæller han sig hurtigt igennem turen til, det er blomstervasen, og til blomstervasen hører jo tallet 63.

Denne metode til tabeltræning er den samme som bruges, når man f.eks skal huske rækkefølgen af flere kortspil eller lign.

 

Forberedelse

Der er ingen forberedelse. Det skulle da lige være, hvis man ikke kan tabellerne selv ;-)

 

Variationer

Hvis denne form for læring viser sig at være den rigtige for dit barn, så kan jeg anbefale undervisning via firmaer som Time2learn. Time2learn har specialiseret sig i den slags undervisning, og resultaterne er rigtig gode

 

 

 

 

Tilpasset søgning