Opskrift på Trylledej

 

Der findes mange opskrifter på trylledej. Denne er simpel, for at børnene selv kan lave den: 2 kopper mel, gerne med lidt top på. 1 kop salt. 1 kop vand og 1 spiseskefuld olie. Skal det være avanceret, så put også 1 theske tapetklister i. Det hele æltes sammen, og dejen er færdig. Lad børnene gøre det selv. Det sviner forfærdeligt, men er nemt at støvsuge op bagefter, når det er tørret lidt ind. Og det er en god øvelse, til at lære at bage

Dejen opbevares i en plastpose eller bøtte, indtil den skal bruges. På den måde kan den sagtens opbevares et par uger. Som variation, se også denne Opskrift på Modellervoks.

 

Sådan bages Trylledej

Når man har lavet sine figurer skal de tørres, og det gør man ved at bage dem på bagepapir. Trylledej må ikke få for meget varme, da det så revner. Vi har god erfaring med at starte på 50 C, skrue op til 75, 100 og til sidst 125, og lade dem bage 1 time på hvert niveau. Er figurerne tykke, så skal de nok have lidt længere. De er færdige, når de er hårde, og lyder hult, når man banker på dem.

 

 

Hvad kan man lave med Trylledej

Kun fantasien sætter grænser her. Lav bogstaverne i dit navn, så de kan hænges op hver for sig. Eller måske et dørskilt, et håndaftryk, et dyr, en mariehøne, en hat, en skål, et kamera, en skovsnegl, et sneglehus, perler, smykker osv.

Tryk evt en papir clips ind i dejen. Så er figuren senere nem at hænge op

Brug en hvidløgspresse til at lave hår med

Man kan godt bruge en form til at lave en figur i. F.eks kan man lave en lille trylledejs skål i en skål (smør den med lidt olie først). Når de har bagt sammen et par timer, så kan Trylledejen listes op af skålen og bage færdig. Gør det evt med bunden opad, så bliver den hurtigere færdig.

Brug småkage formene til at lave juletræer, engle, grise og stjerner. Mand og Kone formene kan bruges til at lave et ophæng til toiletdøren

 

 

Sådan males Trylledej

Trylledejs værste fjende er fugt. Alligevel, hvis ungerne bare skal hygge sig, så lad dem male deres ting med vandfarver. Det kan de nemlig selv styre, og det er overkommeligt at rydde op bagefter. Resultatet er iøvrigt overraskende godt. Og tingene kan sagtens gemmes i et stykke tid.

Den mere rigtige fremgangsmåde er at lakere figurerne først. Male dem med akrylmaling eller hoppymaling, og så lakere dem igen bagefter. Malingen kan bl.a. købes i Panduro Hobby, men fås sikkert også i Bilka eller lignende.

Hvis du lakerer din trylledej, så husk altid at lade et lille område, typisk bagpå, være ulakeret. På den måde kan eventuel fugt stadig finde ud.

 

 

 

 

Tilpasset søgning