Opskrift På Hyldeblomstsaft

 

Farmors opskrift på Hyldeblomstsaft. Ja, hun har jo 2: Hyldeblomstsaft Opskrift og så denne lidt mere voksne, hvor der ikke bruges så meget sukker.

 

Opskrift På Hyldeblomstsaft

Fremgangsmåden er den samme som for den anden Hyldeblomstsaft Opskrift. Men i denne bruges der ikke så meget sukker. Samtidig kommes der lidt vin- eller citronsyre i saften. Ligesom sukker, har denne syre en konserverende virkning, så saften ikke så nemt mugner eller gærer under opbevaringen. Citronsyren drysses over hyldeblomsterne, inden det kogende sukkervand hældes over. Riv skallen af citroner og lime, og drys over hyldeblomsterne. Pil herefter citroner og lime, inden de skæres i skiver og lægges ved. Den hvide skal kan godt give en lidt bitter smag i saften.

Saften skal stadig blandes ca 1:4, men prøv dig lidt frem, især med lidt hvidvin og danskvand. Se nedenfor

 

Ingredienser:
50stkHyldeblomstskærme
3stk Økologiske (ikke sprøjtede) citroner
3stk Økologiske (ikke sprøjtede) lime
40g Vin- eller citronsyre
1-1,5kg Sukker
2L Vand

 

Hyldeblomstsaft i Drinks

Hyldeblomstsaft er fantastisk til drinks. Den alkoholfrie er bare med danskvand og isterninger. Men prøv også med lidt hvidvin i. Endelig passer den godt sammen med gin og vodka. Vær lidt forsigtig med mængden af gin af hensyn til smagen. (Vær også lidt forsigtig med vodkaen, mere fordi man ikke kan smage den ...). Pynt så af med kvarte appelsiner, citroner, lime og/eller frosne jordbær. Nyd den på terressen med god samvittighed, når børnene er gået igang med at lege et eller andet fra de andre sider ;-)

Ovenstående er iøvrigt også en god opskrift på punchbowle til fordrinks og lignende. Men det hører vist ikke rigtig til her!

 

 

 

 

Tilpasset søgning