Opskrift på fuglefoder

 

Opskrift på fuglefoder

Hjemmelavet fuglefoder er både bedre og billigere end det man køber. Se også de spændende ophæng til fuglefoder.

Når det er koldt, har fuglene behov for ekstra nemt at kunne komme til deres fuglefoder. Det bliver imidlertid hurtigt rasende dyrt i mejsekugler, hvis du skal købe dem i supermarkedet. Derfor er det en god ide med hjemmelavet fuglefoder. Ingredienserne køber du i supermarkedet.

 

Ingredienser

500 g Palmin. (Palmin er raffineret kokosfedt)

1 kg vildfuglefrø

Smelt palminen i en gryde, hæld vildfuglefrø i og rør godt rundt i fuglefoderet, til alle frøene er smurt ind i palminen. Hæld frø i, så der næsten ikke er flydende palmin at se i gryden. Nu er fuglefoderet færdigt, og skal bare puttes i forme.

Når fedtet med fuglefoder skal puttes i forme, er det kun fantasien der sætter grænser. Hvis du laver nogle flotte nogle, så send nogle billeder af dem til os. Men her er nogle ideer til inspiration:

Del en kokosnød i 2 dele. Det gøres ved, med et fast hårdt slag, at slå den ned i fliserne udenfor. Så revner den fint hele vejen rundt. Tag kokoskødet ud og bor et lille hul i kanten til en snor, så den kan hænges op. Fyld fuglefoderet i mens det stadig er lunt, pres det godt sammen, og lad det så stå til det stivner, inden det hænges op.

Man kan også bruge bunden af en mælkekarton, et plasticbæger eller lign som form. For at have noget at hænge foderbolden op i bagefter, binder man en snor om et søm eller en tændstik, som man så lægger i bunden. Hold i snoren, når du putter fuglefoderet i, så snoren går igennem foderbolden som vægen i et lys.

Man kan forme kugler med hænderne og putte dem i nettet fra løg eller mandariner.

Tag en tyk gren, bor huller i den med et kopbor. Fyld hullerne med fuglefoder, og hæng den op i den ene ende. Du vil opdage, at der kan sidde mange forskellige fugle og spise der på samme tid. Det ser rigtig flot ud.

Er du først begyndt at fodre fuglene, så skal du blive ved. Fuglene vænner sig til at der er fuglefoder lagt ud til dem, og de vil sidde og vente på det. Kommer du ikke med deres fuglefoder, så dør de af sult.

Fuglene spiser ikke et hvilket som helst fuglefoder. De fleste fugle er lidt kræsne, så det kan være en god ide, at fodre målrettet efter de fugle der er i haven. Se her: hvad spiser fuglene

 

 

 

 

Tilpasset søgning